باند, مطالب بلاگ

مقایسه میدرنج و کامپوننت، کدام را بخریم؟

Comparison of component and midrange
()

باند کامپوننت و میدرنج دو نوع بلندگو هستند که در سیستم ‌های پخش خودرو و سایر سیستم‌ های صوتی مورد استفاده قرار می‌ گیرند، و از محبوب‌ ترین درایور های بازار سیستم صوتی هستند.

یکی از دغدغه‌ های اصلی علاقه‌ مندان به سیستم ‌های صوتی خودرو هنگام خرید بلندگو ماشین، انتخاب بین خرید کامپوننت و میدرنج است. ولی باید این را بدانید که تفاوت‌ های صدای آنها به اندازه آسمان و زمین است، و از نظر ساختار، عملکرد و مزایا و معایب با یکدیگر تفاوت ‌هایی دارند.

تعریف کامپوننت و میدرنج

کامپوننت

کامپوننت به بلندگویی گفته می ‌شود که اجزاء آن به صورت جداگانه هستند. این اجزاء شامل ووفر، توییتر و کراس اوور بلندگو هستند. ووفر وظیفه تولید فرکانس ‌های پایین را بر عهده دارد، توییتر وظیفه تولید فرکانس‌های بالا را دارد و کراس اوور وظیفه تقسیم فرکانس ‌ها و ارسال آنها به بلندگو های مناسب را بر عهده دارد.  کامپوننت ها مانند بلندگو های معمولی و کواکسیال نیستند که همه اجزا در یک مجموعه باشند.

درباره کامپوننت بیشتر بخوانید: کامپوننت چه فرقی با باند دارد؟

What is component

میدرنج

میدرنج خودرو به بلندگوی مخروطی شکلی گفته می ‌شود که وظیفه تولید فرکانس‌های میانی را بر عهده دارد (فرکانس ‌های در محدوده 500 هرتز تا 4 کیلوهرتز). یعنی در واقع، میدرنج ها به تنهایی کاربردی ندارند و صدای آن ها از صدای بلندگوی معمولی ماشین بدتر است.

زیرا نمی تواند فرکانس های مختلف آهنگ را پخش کند و شما فقط صداهای میانی را می شنوید. پس می توان گفت میدرنج ها بخشی از کامپوننت هستند که همراه با تویتر، ووفر و دیگر بلندگو ها نصب می شوند. میدرنج ها برای سیستم های حرفه ای و قدرتی یا SPL مورد استفاده قرار می گیرند.

What is midrange

تفاوت ‌های کامپوننت و میدرنج

  • ساختار: مهم ‌ترین تفاوت کامپوننت و میدرنج در ساختار آنها است. کامپوننت ‌ها از اجزاء جداگانه تشکیل شده‌ اند، در حالی که میدرنج ‌ها یک بلندگوی کامل هستند که می توانند جزئی از کامپوننت ها باشند. این تفاوت در ساختار باعث می ‌شود که کامپوننت‌ ها از نظر عملکرد و کیفیت صدا برتری داشته باشند.
  • عملکرد: کامپوننت‌ ها به دلیل ساختار جداگانه‌ شان، امکان تولید صدایی با کیفیت و تفکیک بالا را دارند. این بلندگو ها می ‌توانند فرکانس‌های مختلف را به صورت واضح و جداگانه پخش کنند. در مقابل، میدرنج‌ ها به دلیل ساختار یکپارچه ‌شان، امکان تولید صدایی با کیفیت یکسان در تمام فرکانس ‌ها را ندارند.

درباره سیستم ماشین بیشتر بخوانید: چرا سیستم ماشین نویز تولید میکند

مزایا و معایب کامپوننت

از مزایای کامپوننت این است که صدای با کیفیت و شفاف تولید می کند، و امکان تنظیم فرکانس‌ ها با استفاده از کراس اوور وجود دارد. ولی قیمت بالاتری نسبت به میدرنج دارد و نیاز به نصب و راه‌ اندازی تخصصی توسط نصاب دارد.

Comparison of component and midrange 1

مزایا و معایب میدرنج

مزیت میدرنج این است که قیمت پایین‌ تری نسبت به کامپوننت دارد. ولی امکان تولید صدایی یک دست در تمام فرکانس‌ ها وجود ندارد.

کدام یک بهتر است؟ کامپوننت یا میدرنج؟

انتخاب بین کامپوننت و میدرنج به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر به دنبال صدایی با کیفیت و تفکیک شده هستید، کامپوننت‌ ها بهترین گزینه هستند و تجربه شنیداری لذت ‌بخشی را برای شما فراهم می کنند. انعطاف‌ پذیری کامپوننت‌ ها بیشتر است و راحت تر می توانید تنظیمات آن ها را شخصی سازی کنید.

میدرنج ‌ها می ‌توانند برای تولید جزئیات صوتی در رنج وسط فرکانسی بسیار عالی باشند و حجم صدای بیشتری دارند، اما تنظیم آنها می ‌تواند دشوارتر باشد. همچنین، برای بهترین عملکرد باید با دیگر بلندگو ها ترکیب شوند.

اگر کامپوننت ها به خوبی طراحی و ساخته شوند، می توانند تا حدودی فرکانس های بم را نیز پخش کنند (به دلیل وجود ووفر). اما اگر می خواهید صدای بم قوی و کاملی داشته باشید، باید از ساب ووفر استفاده کنید.

component

اگر از ساب ووفر ماشین استفاده می کنید، باید حتما از میدرنج ها و سوپر تیوتر ماشین نیز استفاده کنید. میدرنج ها فرکانس های میانی را پخش می کنند و سوپر تیوتر ها فرکانس های زیر بسیار بالا را پخش می کنند. این سه نوع بلندگو با هم می توانند صدای استریو کاملی تولید کنند. به طور کلی، استفاده از ساب ووفر، میدرنج و سوپر تیوتر می تواند صدای سیستم صوتی خودروی شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.

درباره تیوتر بیشتر بخوانید: تیوتر و سوپرتیوتر سیستم صوتی چیست؟

بیشتر بخوانید: کاملترین راهنما خرید سیستم ماشین

نکاتی برای نصب میدرنج و کامپوننت

هدف اصلی یک سیستم صوتی خودرو، ایجاد تجربه صوتی لذت‌ بخش برای راننده و سرنشینان جلو است. به همین دلیل، چیدمان اسپیکر ها بیشتر بر مبنای این اصل است. استفاده از کامپوننت به جای اسپیکر ‌های کواکسیال برای استیج جلو، باعث می شود کیفیت سیستم بالا تر رود و صدا ایده آل تر شود.

واضح است که ساب ووفر های بزرگ تر می توانند فرکانس های پایین تر را تولید کنند، اما این امر می تواند کنترل ساب را نیز دشوارتر کند و باعث شود ساب از موزیک عقب بماند.

در حالت کلی، ساب ووفر های 8 اینچی برای اکثر سیستم های صوتی ماشین مناسب هستند. این ساب ها می توانند فرکانس های پایین تا 30 هرتز را تولید کنند. برای سیستم های صوتی حرفه ای تر، می توان از ساب ووفر های 10 اینچی یا بزرگ تر استفاده کرد.

درباره باندها بیشتر بخوانید: انواع و تفاوت های باندهای چند طرفه

برای راه اندازی سیستم پخش، اصلا میدرنج را کنار بلند گو نصب نکنید. نصب هر دو نوع بلندگو در کنار هم می ‌تواند منجر به صدایی نا همگون و نامطلوب شود. زیرا پرتاب صدای میدرنج ها بالا است و باعث می شود صدا به خوبی تفکیک نشود/

اگر می خواهید یک سیستم صوتی کیفیتی یا حرفه ای ببندید، برای خرید میدرنج و کامپوننت و دیگر تجهیزات سیستم های صوتی می توانید به سایت صداپرداز مراجعه کنید.

به این محتوا امتیاز بده

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *